Responsible Gambling

Погрижете се да играте одговорно

Одговорното играње/коцкањето е терм што можете да го видите многу често - но не се залажувајте, тоа е навистина многу сериозна работа. Ние, во LottoRanker се грижиме и промовираме одговорно играње пред сè друго. Ние не сме тука за да промовираме игри и играње лотарии, но тука сме да понудиме безбедна средина за играње.

Никогаш не заборавајте дека играњето лотарија е возбудлива и забавна активност во слободното време. Тоа не треба да влијае на вашиот личен живот и лични заштеди, а не е ниту начин да се збогатите. Не треба да се очекува да се збогати поради играње лотарии.

Зошто треба да играте одговорно

  • Ја одржува забавата во играњето
  • Ви помага да управувате со вашите финансии
  • Помага да одржите здрав однос со луѓето и семејството околу вас

Одговорно играње

Кои се главните столбови на одговорното играње?

  • Имајќи дефиниран и строг буџет
  • Избегнување на емоции при играње
  • Барајте помош ако се чувствувате како да се лизгате

Лизгањето по патот е почеста појава што би се очекувала, но тоа може да чини врски, пари и други богатства. Знаењето кога да запре е вредност што играчот треба да ја развие ако сака да игра безбедно. Ако познавате некој кој покажува знаци на зависност од игри, секогаш постои излез. Можете да дознаете повеќе за проблемите со игри овде: