Работи што треба да ги избегнувате откако ќе победите на лотарија

Вести

2022-07-05

Сите сонуваат да добијат џекпот на лотарија од повеќе милиони долари. На поединците кои добиваат на лото животот им се превртува засекогаш. Победниците стануваат многу богати одеднаш. Меѓутоа, ако некој не е внимателен, може да го изгуби својот среќен удар за краток период. Затоа, секој добитник на лотарија треба да избегнува да направи неколку основни грешки.

Работи што треба да ги избегнувате откако ќе победите на лотарија

Ако поединец победи на лото, овој напис го води што не треба да прави. Честопати, на играчите им се достапни многу совети за тоа што да прават ако победат на лото. Сепак, ретко има специфични предупредувачки изјави. Победниците може да станат мети, додека други веднаш ќе направат непријатели. Некои луѓе, сепак, излегуваат како нивни најголеми непријатели.

Непотпишување билет

Ова е една од најтипичните грешки направени од победниците. Нив ги обзема возбудата. Може да биде катастрофално ако некое лице изгуби лотарија што не е потпишано. Некој друг би можел да го земе билетот и да го побара. Борбата за ова ќе биде тешка задача.

Земање на парите веднаш

По неколку години, повеќето добитници на лотарија повторно се наоѓаат скршени. Играчите никогаш не треба да ги земаат парите однапред без да имаат план. Првото нешто треба да биде да добијте совет од даночен експерт и реномиран финансиски советник во реномирана фирма за управување со пари. Овие експерти ќе му помогнат на победникот да одлучи помеѓу паушалната исплата и исплатата на ануитет.

Поединецот може да ги нема сите потребни алатки за да ги заштити средствата од сите ризици. Стратегиите за заштита на даноците и имотот се исто така суштински за играчите. Средствата на победниците ќе бидат подобро заштитени доколку имаат компетентен и доверлив персонал.

Завист за познатите

Можеби изгледа практично за некои познати личности да имаат придружба или филмска екипа што ги следи. Слично на тоа, победниците може да се чувствуваат принудени да поседуваат бројни скапи автомобили, па дури и приватни авиони. Ова може многу брзо да банкротира добитник на лотарија. Добитниците на лотаријата мора да одолеат на славните и спортската љубомора.

Играчите победуваат на кој било веб-страница за онлајн лото често може да почувствува потреба да се пофали со тоа. Меѓутоа, фалењето би можело да го доведе човекот во опасност на различни начини. Секој кој некогаш направил услуга за победникот, чувствува право да ги сподели паричните награди. Може да биде уште поопасно со киднапирања бидејќи мора да се плати откуп и може да заврши со убиство на некои луѓе. Препорачливо е да се остане анонимен се додека владата го дозволува тоа.

Обидот да се избегне плаќање даноци може дури и да им се допадне на некои наивни поединци. Да се биде богат му овозможува на лицето да ангажира подобри адвокати и да се брани на суд. Меѓутоа, водењето несовесен живот со малку почит кон законот никогаш нема да го оддалечи лицето надвор од затвор. Затоа, никој никогаш не треба да верува дека за нив не важат законите и стандардите за пристојност.

Развивање во висок валјак

Играчите мора да избегнуваат да се префрлат од скромен живот на трошење стотици илјади долари секоја недела во еден момент. Играчите мора однапред да ги проценат нивните очекувања за да спречат да се осудат. Високото тркалање е скапо, а добивките одат брзо.

Не е препорачливо да купувате многу лични автомобили или домови. Понатаму, треба да се воздржите од купување сè за пријателите и семејството.

Една повторлива тема со добитниците на лотарија (и проценки) кои добиваат големи суми пари е тоа што нивните пријатели и семејството почнуваат да ги туркаат на бројни деловни можности. Секако, некои ќе звучат фантастично, но други ќе звучат лудо. Победниците мора да бидат претпазливи во однос на поддршката на кој било концепт што ќе им биде претставен.

Трошење без буџет

Секоја награда на лотаријата е конечна сума пари. Играчите мора да имаат строг буџет пред да направат значителни купувања или да го променат својот животен стил.

Другите победници можат да изберат да донираат во добротворни цели. Тие ќе почнат да даваат донации за добротворни и верски организации. За жал, во иднина може да се случат значителни кризи, а некој може да нема ресурси за да се интервенира.

Без разлика дали победниците избираат паушална исплата или ануитет, тие никогаш не треба да бидат во долгови во блиска или долга иднина. Повторно стечај со задоцнета хипотека, автоматско плаќање и лични трошоци е најлош случај.

Најнови вести

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7
2023-08-07

BetGames ја започна својата инаугуративна онлајн лотарија игра Instant Lucky 7

Вести