Вашиот водич за Hot and Cold Lotto Numbers 2024

Сигурно сте се запрашале што се топли и ладни броеви. Луѓето ги ставаат своите средства на идеи до кои дошле или кои се широко распространети во обид да ги откријат мистериите на лотаријата. Еден од најпознатите примери е методот „топло и ладно“ за избор на лотариски броеви. Многу фанови на лотаријата се прашуваат дали теоријата зад неа, која треба да ја предвиди следната добитна низа, всушност функционира.

Сосема е природно да сакате да ја пронајдете најдобрата стратегија за лотарија за вас, со оглед на изобилството на достапни опции. Конечно ќе одговориме на сите ваши горливи прашања за идејата за лотарија за топли и ладни броеви.

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherAishwarya NairResearcher

Кои се жешките лото броеви?

Жешките броеви се избираат по случаен избор од страна на лотарискиот систем повеќе пати отколку што би било предвидено. Или, исто така, може да тврдите дека овие бројки се значително претпочитани од машината за цртање и се прикажани најмногу пати во одреден период.

Размислете во ова светло: ако ги замолите вашите најблиски да изберат број помеѓу 1 и 10, а огромното мнозинство изберете четири, тогаш може безбедно да се каже дека четири е еден од најжешките броеви.

Важно е да се запамети дека добитните броеви на секоја лотарија ќе бидат различни. Некои онлајн лотарии може да има 52 топки, додека други имаат 69, што значи дека најпопуларните броеви нема секогаш да бидат исти.

На пример, најпопуларниот број во Националната лотарија на Јужна Африка е 16, а причината за тоа е што е избран повеќе од 263 пати. Други броеви со големи шанси да бидат извлечени на истата лотарија се 2, 30, 23 и 8. Има и комбинации на луѓе кои редовно се влечат заедно.

И бројот 15 и бројот 47 се извлечени четириесет пати во јужноафриканското лото.

Кога избирате жешки броеви, има големи шанси да добиете барем два или три броја правилно, дури и ако не го добиете целосниот сет на броеви правилно.

Друга илустрација покажува дека броевите 17, 20, 23, 39 и 44 се цртаат најчесто во EuroMillions, додека во среќните броеви на EuroMillions најчесто се извлекуваат броевите 2 и 3.

Некои луѓе ги избираат своите броеви врз основа на претходните модели, обложувајќи се дека комбинацијата избрана почесто во минатото, најверојатно, ќе биде нацртана во иднина.

Привлечно е да се согласиме со оваа линија на размислување. Додуша, ако фрлите паричка пет пати последователно и таа секој пат паѓа на главите, зарем не би претпоставиле дека главите се жешки и дека и шестото превртување ќе падне врз главите? Оваа линија на размислување има многу работи за неа, па затоа е тешко да се одолее да продолжите.

Кои се ладните лото броеви?

Жешките лотариски броеви е невозможно да се извлечат без, погодувате, ладни лотариски броеви. Лото броевите кои се сметаат за ладни се оние кои не се особено популарни. За пример на нашите пријатели и семејството, да се преправаме дека речиси никој освен тетка ти Тес не го избрал бројот два. Ова е ладен број, или во контекст на лотаријата, ладен лотарски број.

Кога станува збор за цртежи на лотарија, студените бројки се појавуваат многу поретко. Постои можност некој број да бил избран не многу одамна, но сепак, неговата вкупна фреквенција на избор во сите цртежи за одредена лотарија била далеку помала од вообичаеното.

На пример, додека бројот 15 би се сметал за „ладен“ број за Мега милиони лотарија, може да се смета за „жежок“ број за американската лотарија Powerball.

Во шема слична на „жешките броеви“, секоја лотарија ќе има единствени податоци за „ладни броеви“. Во друга илустрација, броевите 60, 53, 59, 28 и 27 се оние што се нацртани најмалку пати во Италијански SuperEnalotto. Италијанската Суперѕвезда број 72 има најмалку погодоци од сите други броеви.

Сепак, многу професионалци препорачуваат играчите да избираат ладни броеви бидејќи имаат шанса да бидат избрани по случаен избор за време на извлекувањето. Играчите кои се одлучуваат да се обложуваат на „ладни броеви“ тврдат дека бидејќи одредени броеви не се извлекуваат многу често, веројатноста тие да бидат извлечени во иднина е поголема поради овој недостаток на фреквенција.

За да продолжиме со нашето претходно сценарио, паричката е превртена пет пати по ред, а резултатот секој пат излегува на виделина. Каков ќе биде резултатот од следното превртување? Ако сте играч кој избира ладни броеви, очекувате дека следното превртување на паричката ќе резултира со резултат на опашка бидејќи овој резултат претходно не се случил и затоа е поверојатно да се случи.

Зошто се популарни броевите за топли и ладни лото?

Според неколку студии, избирањето и топли и ладни броеви ги зголемува шансите да освоите џекпот повеќе отколку случајно избирање броеви.

Теориите за фреквенцијата и просечните закони ја обезбедуваат основата за топлите и ладните методи. Комбинирани, двете теории ќе дадат многу поголем успех отколку секоја сама. Вашиот шансите за освојување на лото се значително зголемени ако ги вклучите и топлите и ладните цифри на вашите билети.

Кога е време да се играат игри на лотарија, користењето на топлите и ладните броеви обезбедува најсигурна и сигурна стратегија. Секогаш запомнете дека основните теории за случајност и број го формираат столбот на која било стратегија за добивање на лотарија.

Теориите за лотарија имаат добрите и лошите страни што го прават бројот на можни исходи помал. Во конкретниот пример на концептот на топли и ладни лотариски броеви, предностите се:

  • Ќе можете да направите јасен план за бирање броеви.
  • Може да биде забавно да се прават пермутации кои имаат централен аргумент.
  • Намалете збир на броеви со милиони можности.

Има некои конфликти со оваа теорија за кои треба да бидете свесни:

  • Ризикувате сите други да се обложуваат на истите броеви како и вие.
  • Намерно елиминирање на извлечените броеви од формулата.
  • Вложување напор во нешто што никој не може да го утврди.
  • Ублажете ги врз основа на вашата доверба во топли и ладни броеви на лотарија.

Како да најдете топли и ладни лотариски броеви за лотарија?

Играчите на лотарија брзо го прифаќаат секој концепт што тврди дека обезбедува средство за предвидување на следната добитна комбинација. Користењето на најчесто појавуваните победнички броеви за предвидување на идните исходи и дава на оваа теорија единствена привлечност.

Сите ние страдаме од истата когнитивна пристрасност што нè тера да веруваме во „среќни“ броеви, па затоа идејата за топли и ладни лотариски броеви има смисла. Ако ја отфрлите можноста за некакви натприродни или ненаучни фактори кои влијаат на резултатите, така треба да функционира.

Потребните податоци за овој пристап исто така не е тешко да се добијат. До одреден степен, ја подобрува испробаната и вистинита стратегија на повторување. Овде, ја пресметуваме фреквенцијата со која се појавува секој победнички број во последните цртежи.

На пример, откривме дека во текот на претходните 10 извлекувања, бројот 1 бил извлечен двапати, бројот 2 не бил извлечен еднаш, бројот 3 бил извлечен шест пати, итн. На крајот, откако ќе ги собереме сите цифрите, ќе ја имаме целата приказна.

Само бројот 3 се појавил шест пати, пет пати не се појавувал број, а два броја, 17 и 31, се појавиле четири пати, на пример. Сите други цифри излегуваа само во мал процент толку често. И ниту една од единаесетте цифри не се појави. Жешките бројки се оние кои често паѓаат. 3, 17 и 31 се однесуваат на нас.

Броевите три пати од десет може да се сметаат за „жешки“ со малку истегнување. Ќе ги наречеме тие цифри како „ладни“ ако никогаш не испаднат. Броевите што паѓале почесто од другите се сметаат за „жешки“, додека броевите што паѓале поретко се сметаат за „ладни“

Ова е точно без разлика дали го користиме бројот 10 од последното извлекување или кој било друг број, како 7, 12 или 150.

Како да користите ладни и топли лото броеви?

Наизглед бескрајните примени на сеопфатните поими за лотарија, како онаа поставена од концептот на „жешки“ и „ладни“ броеви на лотарија се она што ги привлекува играчите.

Коцкарот директно одлучува за следниот чекор во спроведувањето на овој концепт во пракса. Како пример, кажете дека сте забележале дека бројот 15 е во тренд додека месецот се приближува. Неодамнешните џекпот често го прикажуваат.

Можете да изберете да се спротивставите затоа што мислите дека удира премногу често, или можете да го изберете. Топло е, па затоа најверојатно ќе се појави во следниот џекпот.

Како целина, ова е познато како заблуда на коцкарот. Избор дали да се оди со или да се спротивстави на жежок број во игра (или низа). Ова важи и за ладни фигури.

На пример, можеби бројот 26 не се појавил повеќе од една година, а вие сте во искушение да кажете дека конечно мора да се пробие. Заблуда на коцкар уште еднаш.

Во реалноста, секоја цифра ја има истата шанса да биде нацртана како и нејзините соседни цифри. Тоа е чекор во прегратките на суеверието да барате „жешки“ и „ладни“ бројки. Нема грижи таму. Сите, од најсуеверните коцкари до најлогичните аналитичари, играат лотарија од истата причина: да добијат џекпот.

Најдобрите лотарии со топли и ладни лото броеви

Концептот на топли и ладни броеви функционира подобро за лотарии со поголем базен на можни броеви.

Вообичаено, шест броеви се избираат по случаен избор за употреба лото игри. Иако повремено се користат дополнителни опсези, најчестите се од 1 до 42, од 1 до 49 и од 1 до 54.

За да играте на лотарија во Мичиген, САД, на пример, мора да изберете 6 броеви помеѓу 1 и 47. Сепак, лотаријата на Флорида е 6/53, што значи дека играчите мора да изберат шест броеви од збир од 53.

Дневните лотарии, кои имаат многу помал број, би биле несоодветни за топлиот и студениот броен систем.

Игрите „Избери 3“ и „Избери 4“ се најчестите форми на дневни игри, а огромното мнозинство на лотарии обезбедуваат барем еден од овие формати. Овие игри можете да ги играте многу пати на ден на повеќето места, а сè што треба да направите е да изберете четири броеви помеѓу 0 и 9. Ова, сепак, не ја поништува примената на топла и ладна аналогија.

Како заклучок, стратегијата за задржување и ладни лото броеви може да се користи за секаков вид лотарија, каде било во светот. Сепак, најдобро функционира со поголем број на базени за извлекување.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)